RISE UP for Koh Phangan – Move for Charity platform

Informatie voor samenwerkingen en ambassadeurs

►WAT IS “RISE UP for Koh Phangan – Move for Charity”?

RISE UP is een liefdadigheidsorganisatie bestaande uit welzijns-docenten en facilitators.

Al deze docenten en facilitators hebben een band met het eiland Koh Phangan, wat bekend staat om haar ongerepte stranden en een breed aanbod aan workshops & trainingen vanuit een holistische visie op gezondheid.

Met de komst van Covid-19 op het eiland stortte de toeristen- en welzijns-industrie in, de yogascholen, restaurants, massage salons, en alle andere (toeristische) voorzieningen moesten hun deuren sluiten en daarmee verloren vele docenten hun zingeving en de meeste lokale Birmese & Thaise arbeiders hun baan!

Met als gevolg dat de lokale community zichzelf en hun families ter plaatse, en op het vaste land en in Myanmar niet meer kunnen voeden en ondersteunen.

Deze lokale mensen hebben zich jaren ingezet om elke bezoeker een fijne vakantie te bezorgen, om iedereen te bedienen, de boel schoon te houden, te masseren, eten te koken, en hebben nu geen korrel rijst voor zichzelf!

Wij als welzijns-docenten besloten om op te staan, letterlijk - RISE UP - en GRATIS toegankelijke online lessen aan te bieden, LIVE via Zoom.

En zo werd het online platform “RISE UP for Koh Phangan – Move for Charity” geboren, welke nu binnen een 3 weken 35+ uiteenlopende yoga & bewegingslessen, singing circles, meditaties, lectures en meer aanbiedt.

Het is onze missie om community te creëren, om docenten op te leiden om comfortabel online les te geven, en voor de deelnemers om ook in deze tijden hun practice te behouden.

We zien grote voordelen in deze tijden in het sociaal live contact hebben met (on)bekende docenten en studenten, de kans te bieden om iets nieuws uit te proberen, en simpelweg te bewegen-zingen-dansen-mediteren met andere gelijkgestemden van over de hele wereld.

► RISE UP ONDERSTEUNT

De docenten, jouw eigen gezondheid en creëert de mogelijkheid om iets terug te geven aan de lokale community op Koh Phangan, welke in alle jaren op dit prachtige eiland iedere bezoeker heeft verwelkomd, verzorgd en bediend, wie weet, ook jou in het verleden.

Iedereen kan RISE UP ondersteunen door een les te volgen, of een gift te sturen, of door aandacht te creëren in de media via ons ambassadeurs-schap.

►RISE UP is een ALL INCLUSIVE COMMUNITY

Iedereen is WELKOM in de lessen. Ieders AANWEZIGHEID en gezondheid doet er toe!

We laten iedereen vrij om te geven & ontvangen op een manier die goed voelt voor zichzelf.
Donaties zijn niet verplicht.

Ook kan RISE UP gesteund worden door het delen van dit project met vrienden, studenten & familie.

Wij vertrouwen op een natuurlijke stroom in alles dat wordt gecreëerd, en wordt bijgedragen vanuit het hart!

► WAT GEBEURT ER MET DE DONATIES
De focus ligt momenteel op ongekookte rijst voor 4000+ lokale mensen, deze rijst moet met vrachtwagens op een boot van het vaste land komen, en wordt gedistribueerd via diverse uitgiftepunten op het eiland.

Daarnaast worden de vrouwen, kinderen en ouderen voorzien van specifieke benodigdheden, en zijn er voedsel-verbouwings projecten gestart (sustainable community gardening) zodat men meer zelf voorzienend kan zijn, gezien het eiland vooral cocosnoten verbouwd en geen groentes.
Dit alles in samenwerking tussen buitenlanders en de lokale bevolking.

Iedereen werkt volledig vrijwillig mee, zo ook het team van Rise Up.

Zonder de vrijgevigheid van anderen die wel voedsel en onderdak hebben. We voorzien dat tot aan december de nood hoog zal zijn. Voor 1 euro kan een persoon voor minstens drie dagen rijst en schoon drinkwater ontvangen .. Zo simpel is het!

Met de vrijgevigheid van velen komen we heel ver

► BIJDRAGEN door LES DEELNAME

Kies een gratis toegankelijke les via het ZOOM-weekschema welke is vastgezet bovenaan de RISE UP Facebook-pagina. Er staat een fantastisch team van docenten van over de hele wereld te poppelen om je te mogen ontmoeten in de les en hun passie met je te delen.

Live streaming vanuit Thailand, en 12 andere wereld locaties.

Alle info ~ Zoom-links & tijdzones ~ vind je in het FB-event van de les

Investeer in je eigen gezondheid, beweeg je lichaam, en wellicht ondersteun je daarmee een ander.

►BIJDRAGEN door een DONATIE
maar wel graag bijdragen? Alle giften groot en klein zijn welkom via
www.paypal.me/matahara | NL13RABO0134642902, tav A.P. van Zon te Utrecht
markeer de donatie als “RISE UP” en verstuur deze als “Vriend of Gift” wanneer paypal wordt gebruikt.

Onze dank is groot voor de steun in het voorzien in eerste levensbehoeften en het creëren van een grote glimlach en een gevulde buik bij de lokale mens.

► BIJDRAGEN door ONZE MISSIE te delen!
Facebook: https://www.facebook.com/riseupkohphangan
Instagram: @riseup_kohphangan
Podcast & interview met Astrid: (in English) beschikbaar vanaf 25 mei
Foto’s en Video’s op aanvraag

► BIJDRAGEN door te INSPIREREN

Er zijn legio manieren om RISE UP uit te nodigen in jouw community om anderen te empoweren en te inspireren.

Denk aan:

- een INTERVIEW of podcast: om over dit “Empowerent en het Rise Up win-win model” te praten

- een LES te hosten: door een docent een Zoom, live Insta of FB of (pre)recorded les te laten geven op jouw platform om Rise Up onder de aandacht te brengen en wellicht de inkomsten te doneren.

- een bijdrage via de MEDIA: op jouw blog / magazine / online platform in de vorm van geschreven woord, foto of video

- zelf een les geven via of voor RISE UP? Contact Astrid van Zon.

► Het TEAM van “RISE UP” achter de schermen

Astrid van Zon is co-founder of RISE UP for Koh Phangan – Move for Charity, en is samen met Karen Tanaka het platform gestart op 29 April 202.

Zij is spokes-person, en de drijvende, creatieve en digitale kracht achter en voor de schermen.

Haar missie is om het platform te stabiliseren, docenten te empoweren, iedereen te inspireren en de donaties te laten groeien.

Ook Astrid geeft les voor Rise Up en werkt vrijwillig samen met een klein team van vrijwilligers met hart voor de zaak om dit alles te bewerkstelligen.

Astrid is net als Karen, Yoga Docenten opleider (E-500RYT) en daarnaast werkzaam als Yoga Therapeut, met een achtergrond in event management.

Astrid van Zon

“Yoga is een geweldig hulpmiddel dat ons in staat stelt om onze weg te bewandelen met genade, om het verleden te helen, om het nu te omhelzen en om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.”

Astrid is Yoga-docente (RYT500), Docentenopleidings-trainer en Yoga Therapeut, en student voor het leven op het gebied van yoga, en holistische therapieën.

Zij laveert al meer dan 15 jaar tussen India/Z.O.Azie en Nederland. Na het volgen van meerdere (Yin)Docentenopleidingen, en het lesgeven in diverse trainingen ontstond de sterke wens om yoga te combineren met de wetenschap om zo meer 1-op-1 te mogen begeleiden.

Astrid studeerde in 2017 af als een Yoga-Therapie docent en Therapeut, en combineert daarin Yoga met de Westerse & Oosterse geneeskunde en Psychotherapie.

Ze gelooft sterk uit eigen ervaring dat de yoga mat een comfortabele plek is waar we ons kunnen voorbereiden op de uitdagingen van het dagelijks leven. Dat yoga een belangrijk instrument is voor zelf-genezing en zelfontplooiing. Vanuit dit perspectief vindt ze mogelijkheden om samen te leren, te evolueren en te helen, met de grondgedachte dat ieder mens uniek is in zijn of haar zijn. Haar lessen worden ervaren als educatief, rustgevend en bieden de ruimte om te zijn wie je bent op dat moment.

Dankbaar voor alle docenten achter de docent, is zij blij om haar passie voor yoga te mogen delen bij Centrum Heartful!