Op deze pagina een overzicht van aankomende evenementen, trainingen, workshops en speciale yogalessen series.
U kunt zich hieronder voor de workshops en trainingen aanmelden.

Vrijdag 27 november 2020
Aerial Restorative yoga XL


Vrijdag 27/11 van 19.00 uur -21.00 uur

Door Leontine Denisse

Tijdens deze 2 uur durende workshop maak je kennis met restorative Aerial yoga. Het doek hangt tijdens deze workshop laag, net boven de grond. Het doek zal je vooral dragen, masseren en wiegen. Hierdoor kun je in zittende en liggende houdingen nog meer ontspannen.

Tijdens deze workshop ga je onderzoeken waar je in je lichaam ruimte kan maken en spanning die je vast houd nog los kan laten. Op een zachte manier kracht opbouwen om het lichaam weer meer in balans te brengen. Het doek kan je hierbij helpen door je te ondersteunen in de houdingen.

Naast de ondersteuning zal het doek je ook uitdagen wanneer je in een houding ligt. We zijn gewend altijd in controle te zijn, hoe makkelijk of moeilijk is het om de controle aan het doek te geven? En je helemaal te ontspannen zodat je nog meer kan openen?
Restorative betekend letterlijk; herstellen naar een conditioneel gezond en krachtig lichaam.
Na deze workshop voel je weer ruimte in je lichaam en dat geeft ook ruimte in je hoofd.

- waar voel je spanning in je lichaam? En hoe voelt dat dan? - Gaan er veel gedachten door mijn hoofd heen tijdens het liggen of zitten in de houding?
- Kan ik makkelijk mijn ademhaling gebruiken of is dat juist lastig?
- Voel ik weerstand of andere emoties in mijn lichaam?
- Kan of durf ik los te laten in de houding? Vragen die je mogelijk in de houding tegen zal komen en waar we aan gaan werken.

Deze workshop is geschikt voor iedereen. En juist ook voor mensen met blessures, een burn-out of andere lichamelijke klachten. We eindigen de les altijd met een eindontspanning in het doek. Stil of misschien lekker schommelend. Met als extraatje een korte massage erbij.

LET OP: Leden kunnen de rittenkaart aanschaffen voor deze workshop in de ledenportal of de app en zich vervolgens aanmelden via het rooster.

Zaterdag 28 november 2020
Aerial Ouder - Kind


Zaterdag 28/11 van 15.00 uur - 16.30 uur

Door Leontine Denisse

Kinderen zijn gek op schommelen en op de kop hangen. Dus Aerial yoga is super leuk om met je kind te doen!

De hangmat is je maatje tijdens deze workshop en die geeft je een boost aan zelfvertrouwen.
Het doek helpt je ook om soms beter in een houding te komen en het ondersteunt je om sommige houdingen makkelijker te kunnen doen.

Spelen met het doek, je laten dragen, masseren en ook vliegen in het doek. Je leert op een andere manier je lichaam kennen en wat we allemaal kunnen. Een boost voor het zelfvertrouwen voor je kind maar ook voor jezelf. Aerial yoga is een gezonde manier van bewegen en wist je dat het ook nog eens verjongend is?

Tijdens deze workshop zullen we vooral spelen, ontspannen, lachen en samenwerken met elkaar. Belangrijk daarbij is dat niets hoeft. Samen met je kind of nichtje of neefje ga je op zoek naar het kind in jezelf en verbinden we vooral met elkaar door elkaar te vertrouwen en bijvoorbeeld ook te voelen.

De workshop voor ouder en kind is een hele mooie ervaring voor jullie allebei. Tijdens deze les is er veel interacties zijn en versterken we ook het basisvertrouwen. Maar vooral is het veel plezier hebben samen. Je kan meedoen met je neefje, nichtje, kleinkind of pleegkind. Vanaf 6 jaar t/m 13 jaar.

De beleving van het kind staat tijdens deze 75 minuten centraal. Wij zorgen hierbij voor een veilige omgeving zodat we op een speelse manier grenzen kunnen verleggen. Zorg dat jullie allebei een shirt met korte mouwtjes aanhebben.

Hangend en zwevend in het doek, genietend en lachend! We sluiten af met een massage in het doek die jullie aan elkaar mogen geven.

LET OP: Leden kunnen de rittenkaart aanschaffen voor deze workshop in de ledenportal of de app en zich vervolgens aanmelden via het rooster.

Zaterdag 7 november 2020
Maak kennis met Aerial yoga


Zaterdag 7/11 van 13.00 uur - 15.00 uur

Door Leontine Denisse

Aerial Yoga is een yogavorm die de traditionele hatha yoga combineert met de mogelijkheden en technieken uit de luchtacrobatiek. Een speciaal doek hangt op heuphoogte en wordt gebruikt om de student te ondersteunen in o.a. staande yogahoudingen, balans, vooroverbuigingen en heupopeners. Moeilijke houdingen worden zo gemakkelijker terwijl andere makkelijker houdingen juist meer uitdaging bieden.

Ondersteund door het doek en bewuste ademhaling, kan spanning en weerstand verminderen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau, waardoor we in staat zijn om lichaam en geest verder open te stellen. Angst voor "inversions" (bijv. hoofd en handstand) kunnen met behulp van het doek overwonnen worden. Kracht vanuit je "core", flexibiliteit, alignment en ballans worden verder ontwikkeld. De vliegende houdingen brengen een extra fun element in je yoga practice, terwijl een Aerial Savasana (liggende rusthouding), je een diepere ontspanning biedt. Meer informatie over deze unieke yogavorm kun je op de website van aerial yoga en natuurlijk kun je altijd vragen om een persoonlijke toelichting.

Voordelen:
- Met ondersteuning werken aan ballans
- Inversions worden makkelijker en leuker
- Loslaten van spanning en compressie van de rugwervels
- Stimulatie van (bloed-)circulatie
- Yoga in de lucht maakt de geest kalm en scherp

LET OP: Leden kunnen de rittenkaart aanschaffen voor deze workshop in de ledenportal of de app en zich vervolgens aanmelden via het rooster.


Mindfulness- en compassie training voor jongeren

De .b training en de Zelfcompassie/making friends with yourself training bestaat uit 9 sessies van 45 minuten.
Aanmelden voor de trainingen kan te allen tijde en is in principe op individuele basis.
Kosten: 450 euro excl. btw voor 9 sessies

Voor meer informatie of aanmelden:


Danielle Brunsting
M: info@centrumheartful.com
T: 06-24452231
Rijksstraatweg 167
Loenen aan de Vecht

Geannuleerd. nieuwe datum volgt
Zaterdag 21 maart 2020
Aroma yoga lente


Op zaterdag 21/3 van 13.00 uur - 15.00 uur verzorgt Leontine Denisse een aroma yoga workshop met als thema LENTE. De lente is nieuw leven, nieuwe plannen, zaadjes die langzaam uitkomen, blaadjes die gaan bloeien. Wil jij nog wat opruimen zodat je nog meer kan gaan bloeien?

Wat is aroma yoga?

Aroma-yoga is yoga waarbij tijdens de yogahoudingen essentiële oliën worden gebruikt. Met behulp van de 100% pure olie die we tijdens de workshop gebruiken, kun je je yoga en meditatie beoefening nog meer verdiepen. De oliën ondersteunen je op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak.

Wat gaan we doen tijdens de workshop?

We gaan essentiële oliën gebruiken tijdens de yoga en meditatie. Voordat we de olie gaan gebruiken is er eerst een kleine uitleg over de olie. Wat voor werking heeft de olie en waar kun je de olie allemaal voor gebruiken. De meeste oliën zijn voor meerdere dingen te gebruiken en daarmee leuk om te weten waar je een olie naast de yoga en meditatie ook allemaal voor zou kunnen gebruiken. Vervolgens doen we hier een aantal passende oefeningen bij. Aan het einde van deze aroma- yoga workshop ga je helemaal ontspannen weer naar huis.

Wie kan er allemaal meedoen?

Deze workshop is voor iedereen die interesse heeft in yoga en benieuwd is naar de werking van essentiële oliën. De les is voor alle niveaus. Als er vooraf blessures zijn of gezondheidsklachten waar we rekening mee moeten houden dan hoor ik dat graag.

De oliën die tijdens de aroma- yoga workshop gebruikt worden, zijn de oliën van young living.

LET OP: Leden kunnen de rittenkaart aanschaffen voor deze workshop in de ledenportalof de app en zich vervolgens aanmelden via het rooster.

Agenda aankomende trainingen en workshops

Nieuw op het rooster in 2020:

Per 29/01/2020: . Peuteryoga om 10.30 door Mieke van den Berg! iedere woensdag m.u.v. de eerste woensdag van de maand

Kinderyoga om 16.30 door Mieke van den Berg! iedere donderdag m.u.v. de schoolvakanties.
-------------

Per februari: iedere woendagavond om 19.00 uur Aerial Yin yoga!
Aerial yin: een combinatie van aerial yoga waarbij we het doek gebruiken en yin houdingen doen. Deze houdingen zijn 3-5 minuten. Door zo min mogelijk spierkracht te gebruiken kun je openen en stretchen op het dieper liggende weefsel. We stimuleren de doorbloeding en hiermee houden we ook de gewrichten en jet lichaam soepel. Samen met het doek en de zwaartekracht help je je lichaam om spanning en stress los te laten. Ruimte in je lichaam en ook ruimte in je hoofd.
-------------

Per 14/2/2020: Open inloop meditatie avond 20.00 - 21.30 door Danielle, elke derde vrijdag van de maand.
De meditatie is gebaseerd op de vipassana traditie. En zal eens per maand op de vrijdag avond worden begeleid door Danielle. De eerste avond is vrijdag 14 februari. Deze avond meditatie staat in het teken van het ontwikkelen van een vriendelijke grondhouding: metta meditatie, het beoefenen van loving kindness (liefdevolle vriendelijkheid) .
Iedereen is welkom, je hoeft geen lid van de yoga school te zijn en de vergoeding is obv ‘dana’ : een vrijwillige bijdrage.

Overige data ( derde vrijdag van de maand) 20 maart, 17 april , 15 mei
-------------

Per 4/3/2020: start 17.00 - 18.15 de wekelijkse Zwangerschaps aerial yoga door Brenda!
-------------

Per 5/3/2020: Stoelyoga op donderdag 15.15-16.15

-------------

Aanmelden voor workshops kan via het rooster in de leden portal!