Yoga vormen bij Centrum Heartful  

Vinyasa Power Yoga

Voor de Yogi die graag wil bewegen en zich lichamelijk wil ontwikkelen. Het opbouwen van conditie, kracht, flexibiliteit en innerlijke rust en het juist leren toepassen van je adem, zijn voor jou belangrijke doelen binnen deze vorm van yoga. Vinyasa power yoga, een dynamische manier om diverse series uit te voeren.

Soft Flow

Voor de yogi die vanuit een zachte flow de ontspannende houdingen in vloeiende beweging aan elkaar wil verbinden. Als een zachte dans van je adem, beweeg je op zachte en geleidelijke manier van houding naar houding. Soft flow yoga is voor iedereen en alle niveau’s toegankelijk.

Vinyasa Flow

Vinyasa flow, een mix van Ashtanga en Hatha yoga met een grote focus op de verbindende ademhaling. door te dansen op je ademhaling ontstaat er een vloeiende flow. Door de afwisseling in de asana's kan het je helpen om meer gefocust te worden en dit resulteert in meer rust in je hoofd en energie in je lichaam.

Yoga Alignment

Alignment yoga: in alignment yoga wordt veel gelet op de juiste lichaamshouding. Door een verkeerde lichaamshouding worden sommige spieren te veel aangespannen, en andere weer te weinig. Om dit op te lossen wordt er aan meer lichaamsbewustzijn gewerkt. Zo ga je op ontdekkingstocht om je lichaam opnieuw te leren kennen. Dieper liggende spieren en de oppervlakkige spieren gaan dan in balans samenwerken en je lichaamshouding verbetert. Wat je leert in deze yogalessen neem je mee in je dagelijks leven. Zowel qua verbetering van je lichaamshouding als in mentale belastbaarheid en ontspanning.

Stress release

Een zachte vorm van yoga om balans tussen mentaal en fysiek te herstellen of te onderhouden. Elementen vanuit Gi-gong, soft flow langzaam overvloeiend in een yin houding. Aandacht voor je meridianen, adem, meditatie en de stilte in jou. Hoe meer je stress kunt loslaten des te weerbaarder je wordt tegen invloeden van buitenaf. Stress release, een cadeau voor jezelf.

Funyasa

Funyasa is voor de yogi die het leuk vindt om plezier en het speel element in de yoga, de boventoon te laten voeren. Iedere les een andere uitdaging voor jezelf. Niet omdat je alles moet kunnen maar omdat het leuk is om nieuwsgierig te zijn naar het onbekende. In veiligheid en zorgvuldig opbouwen misschien wel een houding doen waarvan je nooit gedacht had deze te kunnen… bewust zijn van je eigen grenzen en deze in zachtheid, als het voor jou goed voelt, iets verleggen. Omdat niets moet maar je ruimte krijgt om het te proberen.

Yin yoga

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze gepaard gaande westerse leven. In Yin Yoga verloopt alles langzaam , je neemt er de tijd voor je lichaam en je gevoel, het zijn in het moment.

In Yin Yoga blijf je tussen de 3 en 20 minuten in een bepaalde houding, met een bepaald aandachtsgebied. Dat is meestal de onderrug of de verschillende spiergroepen in de benen, zoals de quadriceps aan de voorkant en de hamstrings aan de achterkant.

Hoewel Yin Yoga een langzame vorm van yoga is, kan het toch erg intens zijn. Je blijft namelijk relatief lang in een houding en bereikt daarbij niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan, zoals bindweefsel(ofwel fascia). Dit bindweefsel bevindt zich overal in je lichaam en dus ook in je spieren. Yin Yoga zorgt ervoor dat je ook op diepere niveaus flexibiliteit ontwikkelt, waardoor de ‘flow van chi’ wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven.

Yin yoga is zeer effectief bij het verminderen van rugklachten. Yin yoga bevat veel elementen van mindfulness en heeft een meditatief en rustgevend karakter.

Asthtanga (Power)

In deze les is er meer focus op kracht en minder op flexibiliteit. Het omhoog gaan van de hartslag breng je in balans met een goede ademhaling. Drukte in het hoofd leer je vervangen door een focus op wat je op dat moment doet. In deze les ga je zweten en loop je fysiek en mentaal sterker naar buiten.

Fusion flow yoga

Fusion flow yoga is een mix van verschillende stijlen van yoga. Afgestemd op de energie van wat zich deze ochtend aandient. Met als doel om nog beter af te stemmen op jezelf zodat je energie weer kan stromen.

Kinder Yoga

In deze tijd wordt er veel van kinderen verwacht. Ze worden voortdurend gestimuleerd te presteren en krijgen veel prikkels te verwerken. Door yoga te doen kan een kind de dagelijkse drukte even loslaten en daardoor beter in contact komen met zichzelf. Tijdens mijn lessen leren kinderen ervaren hoe prettig rust kan zijn en aan de andere kant mogen ze zich ook heerlijk laten gaan. Voor de jonge kinderen wordt yoga op een speelse manier aangeboden, aan de hand van een bepaald thema, of een prentenboek. Bij de lessen voor oudere kinderen worden yogahoudingen, ademhaling, concentratie en meditatie steeds specifieker belicht en bewuster uitgevoerd.
Het uiteindelijke doel is om alle kinderen meer balans en zelfvertrouwen mee te geven, waardoor ze steviger in hun schoenen staan!

Peuter Yoga

Voor de jonge kinderen wordt yoga op een speelse manier aangeboden, aan de hand van een bepaald thema, of een prentenboek. Bij de lessen voor oudere kinderen worden yogahoudingen, ademhaling, concentratie en meditatie steeds specifieker belicht en bewuster uitgevoerd.