Mariska Gunsing

Zoals de meeste moderne Japanofielen, zag Mariska Gunsing als tiener de beroemde anime ‘Spirited Away’ voor de eerste keer. Vanaf die dag dompelt ze zich onder in alles wat Japans is.

In haar twintiger jaren startte ze met het beoefenen en bestuderen van Zen Boeddhistische meditatie en filosofie, en sinds 2013 geeft zij les in de Japanse yogavorm Do-In. In 2020 en 2021 maakte ze haar eerste studiereizen naar Japan om daar te leren over de taal, cultuur, shinto, shugendō, shinrin-yoku en zen boeddhistische meditatie.

Na zeven jaar full time lesgeven in Amsterdam bij scholen, gyms, evenementen, bedrijven en festivals, is ze sinds dit jaar naar Utrecht verhuisd om zich te richten op het ontwikkelen van Japanse yoga workshops en curussen. Daarnaast geeft zij ook nog uitdagende slow flow lessen en ontspannende yin yoga.

Je kunt bij Mariska terecht met je (lastigste en gekste) vragen over yoga, meditatie, blessures en (Japanse) levensfilosofie. Wie weet komt ze met een verrassend verhaal of effectieve alternatieve houdingen. Ze zal er altijd voor zorgen dat elk level yogi goed mee kan doen, en vindt het belangrijk haar studenten iets te leren wat ze in hun dagelijks leven kunnen toepassen.

Ten slotte is humor volgens haar de hoogste vorm van verlichting ;).