Danielle van den Bosch

Nadat ik zelf had ervaren in India tijdens mijn yoga teacher training, wat de ontspanningstechniek Yoga Nidra met je kan doen, wist ik: dit wil ik delen met zo veel mogelijk mensen. Een krachtige techniek, die door iedereen te beoefenen is en zoveel kan brengen. Ontspanning en heling van het lichaam op alle niveaus. In Nederland heb ik de Restorative teacher training gevolgd. Een prachtige aanvulling. Met veel liefde en enthousiasme begeleid ik mensen tijdens mijn Restorative yoga en Yoga Nidra lessen.

Ook geef ik yogalessen aan kinderen en tieners op scholen in Almere en Amsterdam.

Kinderen inspireren mij enorm. Ze leven in het nu, zitten vol energie en levenslust, zijn eerlijk en nog veel meer. Ik vind het heel mooi om kinderen te begeleiden en te leren in balans te zijn, waardoor ze keuzes maken die goed zijn voor zichzelf.

YOGA NIDRA

Yoga Nidra, “De yoga van de slaap”, is een techniek waarbij lichaam en geest in een diepe staat van ontspanning komen. Hierdoor kan het lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel niveau ontspannen en herstellen.

In een Yoga Nidra sessie komen ademhalings, ontspannings en bewustzijnstechnieken aan bod.

RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga nodigt je uit op een vriendelijke manier de weg naar binnen te vinden en de rust die zich daar bevindt op te zoeken. We gebruiken diverse hulpmiddelen om je te ondersteunen in de ontspanning: bolsters, kussens, dekens, yogablokken. De houdingen worden voor langere tijd aangehouden, denk aan 10 minuten of langer. Je lichaam wordt zo uitgenodigd om in een comfortabele houding te zijn waardoor spierspanningen kunnen worden los gelaten.

“I know you can do more! But can you do less?”
Lizzy Lasater – Restorative yoga teacher trainer

Chill Skills (yoga voor tieners (leeftijd 10 – 18 jaar)

Tiener zijn in deze wereld in heel leuk, maar kan ook super spannend en uitdagend zijn. Je maakt grote veranderingen door; lichamelijk, geestelijk, maar ook op emotioneel gebied. Soms kan het even allemaal teveel worden omdat er veel van je wordt gevraagd. Op school moet je leren en presteren en misschien heb je ook de nodige uitdagingen met je ouders of vrienden en vriendinnen. Dit alles kan spanningen, emoties en onzekerheid bij je veroorzaken.

In een Chill Skills les doen we yogahoudingen (asana’s), ontspanningsoefeningen, meditaties en visualisaties en sluiten we vaak af met een creatieve oefening. De fysieke houdingen versterken je spieren, waardoor je kracht toeneemt en conditie verbetert.

Daarnaast verhogen de houdingen je flexibiliteit en helpen ze je uit je hoofd te komen en in je lichaam. Doordat je meer in contact met je lichaam komt, groeit je zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel. De les is echt een rustmoment voor jezelf waar je even kunt relaxen, je kunt opladen van alle drukte en helemaal jezelf kunt en mag zijn.

Kom je mee doen? Het lijkt mij leuk je te ontmoeten in een van mijn lessen! <3