Cathy Samé Lottin

Yoga en meditatie betekenen voor mij leven vanuit mijn hart. Bijna 20 jaar geleden kwam ik ermee in aanraking. Vanuit mijn danservaring was het bewust bewegen en bewust ontspannen voor mij een echte eye-opener. Toen ik in 2004 mijn praktijk voor oefentherapie begon was het nog ‘zweverig’ voor de meeste mensen. Ik begon toen met het geven van pilates-lessen, later ging ik steeds vaker yoga integreren in mijn lessen en behandelingen.

Als oefentherapeut-Mensendieck ben ik gespecialiseerd in yoga-oefeningen in combinatie met de bewustwording van spierspanningsklachten (ofwel mindful bewegen) en hartcoherentie. Tijdens mijn lessen geef ik hier extra aandacht aan en neem ik mijn deelnemers graag mee in hoe ze de oefeningen kunnen integreren in hun dagelijks leven.
Wat ik zelf belangrijk vind is het plezier in bewegen en het genieten van de beweeglijkheid van je lijf, ook als je weerstand en stijfheid tegenkomt. Zo blijf je liefdevol en verbonden met jezelf.

Yoga, Pilates en meditatie is voor mij een way of life om zowel te ontspannen als om er kracht uit te putten, zowel lichamelijk als mentaal. Tijdens mijn 2-jarige borstkankerreis t/m januari 2019 heb ik er zelf nóg meer steun aan gehad en hielp het mij positief en hoopvol te blijven. Het was mijn houvast om mijn veerkracht te behouden. Het is mijn passie om al mijn ervaringen te delen met anderen.
Namasté