Blanca Wennekes

Yoga neemt me mee op reis naar mn hart om van daaruit het leven ten volste te leven. Ik neem anderen graag mee op die reis, onder andere door middel van de hatha en restorative yogalessen die ik deel.

Mijn lessen nodigen je uit te vertragen, te luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft, een keer iets nieuws te proberen en het allemaal niet alleen maar serieus te nemen.

Toen ik mijn Raja Yoga opleiding (600 YTT) begon in 2011, was dat om mijn eigen beoefening te verdiepen en had ik niet het idee om les te gaan geven. Dit veranderde in de loop van de opleiding en ik voelde dat ik mijn liefde voor yoga wilde delen met anderen. In 2016 stopte ik zelfs na ruim 20 jaar bedrijfsleven met mijn loopbaan als HR adviseur en ging me volledig richten op het geven van yogales, het organiseren van retreats, reizen over de wereld op de fiets, het opzetten van een spirituele event locatie in Amsterdam en natuurlijk besteedde ik mijn tijd ook aan de nodige (zelf)studie en zo heb ik mijn levenspad ontzettend verrijkt.

Eind 2022 studeer ik af als lichaamsgericht coach (Atma) en pas ik dit ook toe in mijn werk. Sinds 2021 ben ik op interim basis weer werkzaam in het bedrijfsleven. Daar combineer ik het lichaamsgerichte werk met mijn ervaring, kennis en kunde binnen het bedrijfsleven en valt alles mooi samen op zijn plek.

De yogalessen die ik deel en mijn eigen beoefening richten zich vooral op Hatha en Restorative Yoga.

Sinds 2015 is een hele wezenlijk aanvulling op mijn yogapad het pad van de tantra, wat zowel in mijn privéleven als in mijn werk een belangrijk rol speelt.

En het gouden randje om mijn yoga beoefening is de Bhakti Yoga traditie die sinds 2017 prominent in mijn leven aanwezig is en waar ik vorm aan geef door onder andere mantra zingen en harmonium spelen, Bhagavad Gita studie, een jaarlijkse reis naar Ananda Dham ashram in Zwitserland en een jaarlijkse pelgrimsreis naar India.