Claudia van Berkel

Essentrics docente…… Het is nooit te laat om te gaan doen waar je onbewust altijd naar op zoek bent geweest. Dat is wat mij is overkomen in de zomer van 2020.

In het dagelijkse leven is mijn hoofd leeg maken en goed zijn voor mijn lichaam is voor mij zeer belangrijk. Zonder zeer energiek op de race fiets en gebalanceerd en geconcentreerd bewegen als in yoga en Essentrics zou mijn body en mind een stuk minder helder en jong aanvoelen.

Als moeder van 2 jong volwassen meiden, wensvervuller bij Make A Wish Nederland en op een leeftijd ( 51 jaar) waarbij focus op wat je voor jezelf wenst ook op de voorgrond mag komen, ben ik in de zomer van 2020 in aanraking gekomen met Essentrics.

Slechts 1 artikel in een tijdschrift was er voor nodig om de wereld van Essentrics voor mij te openen. Deze vorm van bewegen geeft mij, en ik hoop met mij velen, zowel lichamelijk als in mijn hoofd vrijheid van bewegen en denken. De overtuiging dat als Essentrics dit voor mij kan betekenen dit ook voor veel anderen kan doen, heeft mij doen besluiten de opleiding tot docent te volgen.

Momenteel zit ik in de afsluitende fase van teacher L1. Ik kijk uit naar de komende jaren waarin ik de volgende 3 levels ook mag gaan halen.

Doe jezelf een groot plezier en beweeg je lichaam en geest. Ervaar vrijheid in je lichaam en hoofd. Ik ondersteun je graag als jouw Essentrics docent.